Honda će prestati proizvoditi motocikle na benzin
Foto: Honda

Honda će prestati proizvoditi motocikle na benzin

Mnogi proizvođači automobila zadali su si ciljeve da u relativno bliskoj budućnosti prestanu proizvoditi automobile na fosilna goriva, a njima se sada priključio i najveći svjetski proizvođač motocikala, Honda.

Honda je za to zadala i fiksni rok, no do tada će proći još dosta godina. Naime, u svojem sažetku “Honda Business Briefing” objavljeno je da je njihov cilj imati potpuno električnu flotu do 2040. godine.

Honda će prestati proizvoditi motocikle na benzin
Foto: Honda

Honda za motocikle planira koristiti nadolazeći Honda Mobile Power Pack e: (MPP). Riječ je o relativno maloj izmjenjivoj bateriji s volumenom od oko 7 litara i masom od samo 10,9 kilograma. Jedan MPP ima kapacitet energije od 1,05 kWh. Tvrtka navodi da će novi nadolazeći električni motocikl biti lansiran ove godine i koristit će dva MPP-a.

Prema priopćenju, “Honda nije promijenila svoje uvjerenje da su električna vozila najučinkovitije rješenje u području proizvoda male mobilnosti kao što su motocikli i automobili, a Hondin cilj elektrifikacije je da električna vozila i vozila na vodikove gorive ćelije predstavljaju 100 posto njezine globalne prodaje do 2040. godine.