Antonia Mamić/Pernod Ricard

Od iskorištenih i recikliranih boca izradili skulpturu ‘Razigrani grm’

Izradom skulpture „Razigrani grm“ renomiranog hrvatskog umjetnika Antona Vrlića, zaposlenici tvrtke Pernod Ricard Croatia u zagrebačkom Botaničkom vrtu PMF-a, obilježili su još jedan Dan društvene odgovornosti – Responsib’All Day posvećen kružnoj ekonomiji.

Skulptura postavljena u Botaničkom vrtu u Zagrebu izrađena je od iskorištenih i recikliranih staklenih boca koje su prikupili zaposlenici tvrtke Pernod Ricard Croatia, a projekt je dio globalne inicijative Grupe Pernod Ricard, koja ove godine po 12. put obilježava Responsib’All Day; odnosno dan tijekom kojeg više od 20.000 zaposlenika širom svijeta prestaje s radom i daje aktivan doprinos poslovnoj strategiji Održivosti i odgovornosti Grupe pod nazivom , Good Times from a Good Place.

Ove su se godine zaposlenici Grupe Pernod Ricard usredotočili na poticanje cirkularnosti u vlastitom vrijednosnom lancu Grupe i lokalnim zajednicama, kroz veliki izbor aktivnosti prilagođenih svakom lokalnom kontekstu, s očuvanjem prirodnih resursa i smanjenjem otpada kao ključnim strateškim fokusima Grupe.

Antonia Mamić/Pernod Ricard

Kroz edukativno predavanje profesora Antona Vrlića, zaposlenici tvrtke Pernod Ricard Croatia imali su priliku naučiti o staklu, kao materijalu koji se u potpunosti može reciklirati i ponovno koristiti, što je profesora Vrlića i potaknulo na odabir ovog medija za svoje stvaranje, a suradnja se prirodno nastavila s obzirom na to da je staklo glavni materijal u proizvodnji ambalaže Grupe Pernod Ricard.

Budući da poslovna strategija Održivosti i odgovornosti Grupe Pernod Ricard obuhvaća i područje djelovanja Njegovanje zemljišta, voditeljica projekata Održivosti i odgovornosti Maja Višnić, ovaj poseban dan za zaposlenike odlučila je organizirati u Botaničkom vrtu PMF-a u Zagrebu, kako bi zaposlenike još jednom podsjetila i na važnost očuvanja i brige za okoliš.

„Ova suradnja važna je za podizanje svijesti o kružnoj ekonomiji. Udružujući snage, možemo educirati sebe o održivim praksama i važnosti ponovne upotrebe resursa. Budući da svi sastojci koje koristimo u proizvodnji dolaze iz prirode, ne samo da je društveno odgovorna, već je i ključna naša briga za okoliš, što je i razlog zašto su očuvanje prirodnih resursa i smanjenje otpada ključna strateška usmjerenja Grupe. Kroz zajedničko znanje i inovativna rješenja, želimo smanjiti otpad i poboljšati ekološku odgovornost“, izjavila je Maja Višnić voditeljica projekata Društvene odgovornosti tvrtke Pernod Ricard Croatia.

Antonia Mamić/Pernod Ricard

Prepoznavši važnost očuvanja prirodnih resursa, tvrtka Pernod Ricard Croatia d.o.o. podržala je rad Botaničkog vrta PMF-a, prigodnom donacijom, a za uzvrat je na pet godina posvojila odabranu biljku i klupu.

Nakon edukativne šetnje Botaničkim vrtom i predavanja profesora Vrlića, zaposlenici tvrtke Pernod Ricard Croatia započeli su s dovršavanjem skulpture Razigrani grm.

„Svaki dan svjedočim predanosti, kreativnosti i želji za izazovima naših timova dok osmišljavaju i primjenjuju nove načine za proizvodnju, pakiranje i transport proizvoda. Dan Društvene odgovornosti “Responsib’All Day “posvećen je smanjenju resursa koje koristimo i otpada koji stvaramo u svakom koraku našeg lanca vrijednosti. Važno je vidjeti kako se naši zaposlenici ponovno uključuju zajedno s dobrotvornim i cirkularnim organizacijama kako bismo promicali ekološki način razmišljanja ne samo u našem lancu vrijednosti, nego i u lokalnim zajednicama.” Izjavila je Ana Pavlinec, direktorica tvrtke Pernod Ricard Croatia.