Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio je Crikvenici 999.654 eura bespovratnih sredstava za obnovu energetske infrastrukture dvaju domova kulture
Foto: TZ Grada Crikvenice

Crikvenici milijun eura za obnovu energetske infrastrukture

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio je Crikvenici 999.654 eura bespovratnih sredstava za obnovu energetske infrastrukture dvaju domova kulture, za Dom prosvjete u Selcu i Dom kulture u Jadranovu.

Ukupna investicija u ta dva objekta iznosi 1.248.000 eura, pa je veći dio iznosa koji je osigurao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost značajna pomoć lokalnoj zajednici.

Obnašateljica dužnosti crikveničke gradonačelnice Ivona Matošić Gašparović istaknula je da će energetska obnova Doma prosvjete u Selcu rezultirati smanjenjem potrošnje energije za grijanje za čak 60,40 posto, dok će primarna energetska potrošnja biti smanjena za 104,73 posto u odnosu na dosadašnju potrošnju.

U Jadranovu troškovi grijanja smanjit će se za 56,40 posto uz smanjenje primarne energetske potrošnje za značajnih 89 posto. Usto, projektni podaci predviđaju smanjenje emisija stakleničkih plinova za 89 posto.

U planu nam je i Hrvatski narodni dom u Dramlju, koji namjeravamo prijaviti za prvi idući natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, najavila je Matošić Gašparović.