Galaxy S24 Ultra
Samsung

Telefoni postaju sve zeleniji

Samsung je prošli tjedan u San Joseu predstavio Galaxy S24 seriju mobilnih telefona, koja dolazi s nizom novih i naprednih AI značajki, no ovo je i još zeleniji telefon.

U Samsungu ističu da njime počinje i njihova sljedeća faza ekološkog putovanja. Kako navode, nova mobilna iskustva značila su i novo osmišljavanje načina na koji će upakirati i dizajnirati sve te tehnologije da učine više s manje za ljude i planet.

Galaxy S24 nastavlja tako povećavati raznolikost recikliranih materijala na Galaxy uređajima primjenom reciklirane plastike, stakla i aluminija na unutarnje i vanjske komponente.

Po prvi put Galaxy S24 sadrži komponente koje su izradili od recikliranog kobalta i rijetkih elemenata. U uređaju Galaxy S24 Ultra, minimalno 50% recikliranog kobalta koristili su u njegovoj bateriji, a 100% recikliranih rijetkih elemenata ugrađeno je u zvučnike.

Samsung

Galaxy S24 također je prva Galaxy S serija koja je dizajnirana od recikliranog čelika i termoplastičnog poliuretana (TPU).  Model Ultra pak sadrži minimalno 40% recikliranog čelika u zvučnicima i uključuje minimalno 10% prethodno recikliranog TPU-a u bočnim tipkama i tipkama za glasnoću.

Dodatno, svaki Galaxy S24 dolazi u kutiji za pakiranje napravljenoj od 100% recikliranog papirnog materijala. Galaxy S24 ima UL ECOLOGO® certifikat, a njegov ugljični otisak izmjerio je i potvrdio The Carbon Trust.

Galaxy S24 demonstracija je napretka u odnosu na ekološki plan puta Samsung MX, navode iz kompanije te ističu da su predani u ispunjavanju ciljeva koje treba postići do kraja 2025.

Krajem 2022. Samsung je, navode, postigao prvi od ovih ciljeva ugradnjom recikliranih materijala u sve mobilne proizvode, od pametnih telefona i tableta Galaxy do PC-ova i nosivih uređaja. Danas tvrtka postavlja novi cilj recikliranog materijala. Do 2030. Samsung će u svaki modul svakog mobilnog proizvoda ugraditi barem jedan reciklirani materijal.