Canva, Flickr/ Raph_PH, DF1_2033

Brian May i Jean-Michel Jarre na koncertu o budućnosti Zemlje, evo kako ga gledati

Jedinstveni i besplatni koncert, koji je osmislio francuski glazbenik, nazvan je “Most iz budućnosti”.

“Oduševljeni smo što Starmus počinje tako jedinstvenim spektaklom. Jean-Michel Jarre će koncertom dati ton duhu konferencije, koja ima za cilj rješavanje problema našeg planeta”, rekao je May novinarima u Bratislaci putem video veze.

Britanski gitarist jedan je od osnivača Starmusa, koji će se ove godine održati sedmi put zaredom.

“Našem planetu trebaju znanstvenici, umjetnici i poduzetnici koji znaju kako uložiti svoja znanja, vizije i resurse, neovisno o politici, u zajedničko obrazovanje iduće generacije kako bi mogla pozitivno graditi budućnost”, rekao je u ponedjeljak Jean-Michel Jarre za AFP.

Pet dana “učeni umovi” će u Bratislavi imati susrete sa studenima i javnošću pod okriljem dr. Jane Goodall, primatologinje i antropologinje, uz nekoliko dobitnika Nobelove nagrade, astronaute, znanstvenike i glazbenike, rekao je Jarre.

Veleposlanik dobre volje UNESCO-a, Jean-Michel Jarre rekao je da namjerava nastaviti svoju misiju na području obrazovanja, zaštite okoliša i znanosti.

“Uvijek ću pridonositi, u skladu sa svojim mogućnostima, napretku na području obrazovanja, znanosti i kuluture: to je moja misija kao aktivnog građanina našeg planeta”, rekao je.

Budućnost Zemlje bit će glavna tema ovogodišnjeg festivala na kojem će se od 13. do 17. svibnja razgovarati o pitanjima kao što su zaštita okoliša, umjetna inteligencija, kibernetička sigurnost i svemir.