Rijeka Gateway

Rijeka Gateway i Pomorski fakultet surađivat će na edukaciji mladih stručnjaka

Rijeka Gateway potpisala je u srijedu ugovor o suradnji s Pomorskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci u sklopu 11. Dana karijera Pomorskog fakulteta, s ciljem da se potakne razmjena znanstvenih i stručnih ideja, podrži razvoj studijskih programa, a studentima tog fakulteta otvori prilika sudjelovanja u mentorskom programu “Gateway to success”.

Ugovor o suradnji postpisali su ispred Rijeka Gatewaya predsjednik Uprave Peter Corfitsen te član Uprave Tomislav Žunić, a ispred Pomorskog fakulteta dekanica Ana Perić Hadžić, izvijestili su iz Rijeka Gatewaya.

Kako navode, mentorski program omogućava studentima da uče i rade na najnaprednijoj tehnologiji, ali i da iz prve ruke vide sofisticiranu organizaciju jednog modernog terminala, sve uz vodstvo mentora iz tvrtke Rijeka Gateway kojeg će moći odabrati i od kojeg će moći brzo usvajati vrijedna znanja i iskustva. Suradnja će otvoriti nove mogućnosti razvoja za mlade kadrove u pomorstvu te špediciji i logistici u internacionalnom okruženju, a oni najistaknutiji dobit će odmah i priliku za zapošljavanjem i razvojem svoje karijere u području logistike, upravljanja brodovima i posadom te brokerskih aktivnosti.


“Terminal Rijeka Gateway će otvoriti 300 radnih mjesta za stručnjake različitih profila. S ozbirom da investiramo u najmoderniju tehnologiju koju može danas imati jedan ovakav terminal, ta radna mjesta će biti maksimalno sigurna, ugodna, ali i poticajna, izjavio je Peter Corfitsen, predsjednik Uprave Rijeka Gatewaya, tvrtke koja u riječkoj luci ulaže 380 milijuna eura u najmoderniji, daljinski upravljani kontejnerski terminal u ovom dijelu Europe.

Novi terminal u Rijeci bit će tehnološki sofisticiran te jedini u ovom dijelu Europe opremljen daljinski upravljanim dizalicama, automatskim ulazima na terminal kroz optičko prepoznavanje znakova (OCR tehnika), tehnološki naprednim IT sistemom za upravljanje terminalom, ali i gotovo kompletno opremljen električnom opremom kako bi se maksimizirala održivost i put prema dekarbonizaciji.

Inače, Rijeka Gateway posluje u sastavu s tvrtkama APM Terminals i ENNA Logic, a zajedničkim djelovanjem planiraju vratiti Rijeku na poziciju regionalnog lidera u području pomorstva, logistike i špedicije i važne ulazne luke za tržišta srednje Europe, zaključuje se u piropćenju.