Samsung

Samsungu TÜV Rheinland certifikat za smanjenje ugljičnog otiska

Tvrtka Samsung objavila je da je osam serija proizvoda Neo QLED 4K i 8K, OLED i The Frame linija za 2024. godinu dobilo certifikat za smanjenje ugljičnog otiska proizvoda koji dodjeljuje TÜV Rheinland, nezavisna međunarodna organizacija za testiranje, provjeru i certifikaciju. Ovaj certifikat potvrđuje smanjenje ugljičnog otiska ovih proizvoda u odnosu na prošlogodišnje modele i služi kao dokaz napora tvrtke da iz godine u godinu smanjuje emisije ugljika.

– Kao vodeći svjetski proizvođač televizora, naša je odgovornost stvarati proizvode koji redefiniraju mogućnosti TV uređaja i unaprjeđuju napore održivosti – istaknuo je Yongjae Kim, izvršni potpredsjednik odjela za vizualne prikaze tvrtke Samsung Electronics.

– Čestitamo tvrtki Samsung Electronics. Dodjela certifikata za smanjenje ugljičnog otiska pokazuje predanost tvrtke Samsung održivosti okoliša i stvarnim naporima za smanjenje emisija ugljika i borbu protiv klimatskih promjena – rekao je Frank Holzmann, globalni potpredsjednik sektora električne energije u TÜV Rheinland. „Ovo priznanje će svakako unaprijediti reputaciju branda i povjerenje korisnika, ime će se dodatno učvrstiti pozicija tvrtke kao predvodnika svjetskog tržišta elektronike.

TÜV Rheinland je procijenio emisije stakleničkih plinova za Samsung TV proizvode tijekom njihovog životnog ciklusa – od proizvodnje, prijevoza i upotrebe do odlaganja, sukladno međunarodno priznatim standardima poput ISO 14067 i ISO 14064-4, kao i standardu TÜV Rheinland 2 PfG Q2880/09.23 same organizacije. Potvrđeno je da svih osam serija TV uređaja ispunjava zahtjeve standarda organizacije TÜV Rheinland za smanjenje ugljičnog otiska. Novocertificirani proizvodi uključuju dvije Neo QLED 8K serije, tri Neo QLED 4K serije, dvije OLED serije i jednu The Frame seriju.

Osim certifikacije proizvoda, odjel za vizualne prikaze tvrtke Samsung dobio je prvi TÜV Rheinland certifikat za metodu izračuna ugljičnog otiska proizvoda u industriji prikaza i potrošačke elektronike. Ova certifikacija mjeri i upravlja emisijama stakleničkih plinova tijekom cijelog životnog ciklusa proizvoda, prikupljajući i analizirajući podatke u skladu s upravnim propisima i propisanim izvršnim priručnicima za izračun emisija stakleničkih plinova te osigurava transparentne i reproduktivne rezultate.

Samsung navodi da planira steći certifikate za ugljični otisak proizvoda i smanjenje ugljičnog otiska proizvoda za više od 60 modela u 2024. godini, uključujući nove soundbar zvučnike.