Ministarstvo turizma

Specijalnoj bolnici Biokovka 7,9 milijuna eura za zelenu i digitalnu tranziciju

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac i ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Biokovka potpisali su u subotu u Makarskoj ugovor za projekt Biokovka 5.0 – zelena i digitalna tranzicija u funkciji razvoja lječilišnog i wellness turizma, vrijedan 7,9 milijuna eura.

“Realizacijom tog ugovora sa Specijalnom bolnicom Biokovka potaknut će se razvoj turizma u makarskom kraju tijekom čitave godine, čime se doprinosi ispunjavanju naših strateških ciljeva”, rekla je Brnjac prilikom potpisivanja ugovora.

Dodala je kako je Vlada kroz sve strateške dokumente stavila poseban naglasak upravo na ovakve investicije koje čine turizam generatorom razvoja čitave regije.

“Osigurali smo rekordna sredstva za financiranje razvoja zdravstvenog turizma, kojima će se sufinancirati 13 projekata diljem Hrvatske u ukupnom iznosu od oko 130 milijuna eura”, navela je ministrica.

Ministarstvo turizma i sporta odobrilo je 7,9 milijuna bespovratnih sredstava za sufinanciranje projekta Biokovka 5.0, kojem je cilj poboljšanje kvalitete usluga, smanjenje utjecaja na okoliš i održivo upravljanje destinacijom.

Brnjac je istaknula kako je Vlada prepoznala zdravstveni turizam kao okosnicu razvoja cjelogodišnjeg i regionalno uravnoteženog turizma.

“Ovakvi projekti doprinose boljem pozicioniranju Hrvatske na turističkoj karti Europe i svijeta te time podižu kvalitetu turističke ponude cijele Hrvatske, a bogatstvo naših prirodnih resursa i izvrsnost naših zdravstvenih radnika s ovakvim investicijama najbolji su temelj za novi uzlet zdravstvenog turizma u Hrvatskoj”, naglasila je ministrica.

Potpisivanju ugovora nazočio je i premijer Andrej Plenković.