Grad Zagreb

Ovo je ‘Fulir’, od subote će Zagrepčane voziti na struju

Grad Zagreb najavio je kako pokreće pilot uslugu besplatnog javnog prijevoza u pješačkoj zoni središta grada. Za prijevoz će biti zaduženo malo električno vozilo, a nazvali su ga ‘Fulir’, po uzrou na slavnog gospona Fulira iz filma ‘Tko pjeva zlo ne misli’.

Fuli počinje voziti od subote, 15. lipnja, omogućujući građanima i turistima ekološki prihvatljiv način kretanja, kažu iz Grada.

– Fulir je više od usluge prijevoza. To je korak prema održivijem, pristupačnijem i srdačnijem Zagrebu koji će mnogima olakšati svakodnevicu i poboljšati kvalitetu života u centru – rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević objasnivši da je usluga prvenstveno namijenjena starijim osobama, teže pokretnim osobama i osobama s invaliditetom, ali će biti dostupna i ostalim građanima i turistima.

Mali električni automobili kapaciteta 5 putnika plus vozač, bit će dostupni od 8 do 20 sati, vikendom i praznicima sve do kraja listopada.

Usluga je besplatna i može se naručiti putem telefona na brojeve 091/1111-425 i 091/1111-426. Vozači će sami odgovarati na pozive i dogovarati lokacije i rute.

Cijeli koncept je inspiriran uspješnim modelom „Kavalira“ u Ljubljani. Uslugu prijevoza će pružati Zagrebački električni tramvaj d.o.o.