Solarne panele instalirat će i na Pentagon
Foto: Canva

Solarne panele instalirat će i na Pentagon

Ministarstvo obrane SAD-a postavit će solarne panele na Pentagon, što je dio plana Bidenove administracije za promicanje čiste energije i “ponovno uspostavljanje savezne vlade kao lidera održivosti”.

Pentagon je jedna  od 31 vladine lokacije koje će dobiti  104 milijuna dolara bespovratnih sredstava Ministarstva energetike čime se namjerava udvostručiti količinu CO2 neutralne električne energije u saveznim zgradama, stvoriti 27 megavata kapaciteta čiste energije i privući više od 361 milijun dolara privatnih ulaganja.

Solarne panele instalirat će i na Pentagon
Foto: Canva

Solarni paneli samo su dio poboljšanja za Pentagon, koji će također instalirati sustav dizalice topline i solarne toplinske ploče kako bi se smanjilo oslanjanje na sustave koji troše loživo ulje i prirodni plin.

Brendan Owens, pomoćnik ministra obrane za energiju, instalacije i okoliš, rekao je da će projekti poboljšati energetsku otpornost i pouzdanost u Pentagonu i drugim vojnim lokacijama u SAD-u i u Njemačkoj.  Solarni paneli osigurat će “neprekidni izvor napajanja” u Pentagonu u slučaju kibernetičkog napada ili nekog drugog ispada u glavnoj mreži, kao i smanjiti opterećenje energetskog opterećenja zgrade, rekao je Owens u intervjuu.

Zgrada je nacionalno registrirana povijesna znamenitost, pa će dužnosnici surađivati ​​s lokalnim dužnosnicima kako bi osigurali da ploče ispunjavaju sve zahtjeve.

Projekti su u skladu s Bidenovom izvršnom uredbom iz 2021. koja je pozvala na 65 postotno smanjenje emisija stakleničkih plinova iz saveznih zgrada do 2030. godine i  100-postoto smanjenje do  2045. godine.