EU ne može zabraniti uvoz solarnih ploča

Informativno online predavanje o solarnim elektranama održava se u četvrtak

Sljedeće izdanje poznatog predavanja Zelene energetske zadruge (ZEZ) o solarnim elektranama za kućanstva “Kako do vlastite solarne elektrane?” održat će se 4. travnja u 17 sati u online formatu, putem platforme ZOOM, čime građani iz svakog dijela Hrvatske imaju novu priliku informirati se o solarnoj energiji.

U nešto više od tri godine organiziranja besplatnih informativnih predavanja i aktivnosti o solarnoj energiji, ZEZ je informirao više od 15.000 građana o solarnim elektranama za kućanstva te tako pomogao u korištenju solarne energije u kućanstvima diljem Hrvatske.

Ovo predavanje prilika je za saznati:

  • Koji su tehnički uvjeti za ugradnju solarne elektrane?
  • Koliko košta solarna elektrana i kada možete očekivati povrat ulaganja?
  • Kako izgleda put do korištenja solarne energije u kućanstvu?
  • Kako iskoristiti poticaje za solarne elektrane?
  • …te dobiti odgovore na vaša pitanja o solarnim elektranama!

Samo u posljednjih godinu dana, broj solarnih elektrana u hrvatskim kućanstvima je narastao dvostruko. Pozivamo građane da iskoriste priliku za poslušati naše predavanje i saznaju zašto je solarna energija jedno od najboljih ulaganja današnjice! Predbilježite se za sudjelovanje putem digitalnog prijavnog obrasca: https://forms.gle/W6McoFnSXWnw1Be38

Predavanje će održati ZEZ-ov stručni tim Alice Šebina, voditeljica podrške korisnicima u realizaciji solarnih elektrana i Svibor Jančić, specijalist za razvoj zajednice.

Predavanje “Kako do vlastite solarne elektrane?” dio je serije predavanja o solarnim elektranama koje je ZEZ održao u gradovima “Dobra energije” Cresu, Čakovcu, Ivanić-Gradu, Poreču, Puli i Zaprešiću u sklopu zajedničkih aktivnosti projekta “Dobra energija – Solarna energija za energetsku tranziciju”. U online formatu, ZEZ želi korisne informacije o solarnoj energiji omogućiti i građanima drugih hrvatskih gradova.

Projekt ”Dobra energija – Solarna energija za energetsku tranziciju“ financiraju Island, Lihtenštajn i Norveška putem Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora (EGP) 2014.–2021. uz nacionalno sufinanciranje Republike Hrvatske u iznosu od 1,1 milijun EUR bespovratnih sredstava u okviru Programa ”Energija i klimatske promjene”.

Predavanje možete pratiti na ovome linku:

 “Kako do vlastite solarne elektrane?”