Leonardo di Caprio ulaže u solarni startup
Foto: Eva Rinaldi/CC BY-SA 2.0 DEED/Canva

Leonardo di Caprio ulaže u solarni startup

Holivudska zvijezda i istaknuti borac za zaštitu okoliša Leonardo DiCaprio uložio je novac u Španjolski solarni startupa koji želi pomoći vlasnicima kuća u proizvodnji i trgovini čiste energije. DiCaprio je uložio u tvrtku SolarMente u sklopu inicijalne runde ulaganja u ovu tvrtku iz Barcelone izvijestili su španjolski mediji.

SolarMente su 2020. godine osnovali nizozemski inženjer Wouter Draijier i Victor Gardrinier, kanadski programer softvera. Tvrtka planira pomoći milijunima španjolskih vlasnika kuća u proizvodnji, skladištenju i prodaji svoje čiste energije na tržištu za koje tvrdi da bi moglo biti vrijedno milijarde dolara.

Kako bi pomogli vlasnicima kuća da zaobiđu visoke početne troškove koji bi ih inače mogli odvratiti od ulaganja u solarne ploče, SolarMente im omogućuje kupnju kompleta putem modela mjesečne pretplate. Vlasnici kuća zatim mogu skladištiti i prodavati svoju energiju kako bi ostvarili zaradu putem svoje električne energije.

Oscarom nagrađeni glumac DiCaprio predani je ekolog i uložio je novac u niz startupova, uključujući gvatemalsku solarnu tvrtku Kingo Energy i tvrtku Beyond Meat, koja se bavi razvojem veganskih hamburgera. Nije otkriveno koliko je DiCaprio uložio u SolarMente, koji je navodno prikupio oko 55 milijuna eura od lansiranja pokretanja tvrtke.