Revolucionarna solarna tehnologija stvara tri puta više električne energije
Foto: Ambient Photonics

Revolucionarna solarna tehnologija stvara tri puta više električne energije

Ambient Photonics, tvrtka za solarnu tehnologiju koja se koncentrira na rješenja čiste energije, trebala bi predstaviti svoju novu tehnologiju solarnih ćelija koja eliminira ili barem smanjuje ovisnost o punjivim ili jednokratnim baterijama. Tvrtku podupire Amazonov Climate Pledge  Fund , zajedno s mnogim drugim tvrtkama. Prema priopćenju za tisak, Ambient Photonics će na CES-u 2024. predstaviti svoju prvu bifacijalnu solarnu ćeliju, što je nova revolucionarna tehnologija koja će omogućiti prikupljanje svjetlosti s obje strane solarne ćelije.

Prema Batesu Marshallu, suosnivaču i izvršnom direktoru tvrtke Ambient Photonics, primjene ove novo poboljšane solarne mogu biti široko rasprostranjene. Osim toga, tvrtka tvrdi da ove ćelije nude tri puta više generirane energije od konkurentskih rješenja, čak i u okruženjima koja su izuzetno zatamnjena.

Revolucionarna solarna tehnologija stvara tri puta više električne energije
Foto; Ambient Photonics

Primjer kako se Ambient Photonic’s razlikuje od konkurencije sa svojom novom tehnologijom je tvrdnja tvrtke da bi mobitel Low-Light Indoor Bifacial Solar Cell tehnologijom mogao kontinuirano puniti bez obzira na to je li postavljen licem prema gore ili licem prema dolje na površini.

“U današnjem svijetu, povezana elektronika zahtijeva stalnu energiju, koja prečesto dolazi iz jednokratnih ili punjivih baterija. Solarna energija je dugo bila opcija za određenu elektroniku male snage kao što su kalkulatori ili igračke, ali nova tehnologija Ambient Photonicsa će omogućiti da se razvije tehnologija solarnih ćelija visokih performansi za uređaje masovnog tržišta. Snaga ambijentalnog svjetla je ključ za to učinkovito i održivo rješenje koje bi spriječilo korištenje milijardi baterija koje  na kraju završe na odlagalištima. To bi također omogućilo tvrtkama da minimiziraju emisije ugljičnog dioksida”, rekao je Bates Marshall, suosnivač i izvršni direktor tvrtke Ambient Photonics u izjavi za medije.

“Naša bifacijalna tehnologija solarnih ćelija mijenja pravila igre za sve vrste uređaja. Možemo zamisliti mnoštvo povezanih uređaja koji ne samo da se sami učinkovitije napajaju pri ambijentalnom svjetlu, već se također mogu dizajnirati i montirati na razne fleksibilne načine i raditi bez obzira na oblik ili orijentaciju”, dodao je Marshall.

Tvrtka piše da će prikazati mogućnosti svoje nove tehnologije na CES-u 2024. uz usporedne demonstracije s konkurentskim rješenjima.